MESLEK LİSELERİ(OKULUMUZ)  HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ???

MESLEK LİSELERİ(OKULUMUZ) HAKKINDA BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ???

KORGENERAL HULUSİ SAYIN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'nde okuyan ve mezun olan öğrencilerimizin yakaladıkları avantajlar....

26.07.2022 547

• Okulumuz mezunları eğitim gördükleri alan ve dalda hem diploma hem de "iş yeri açma belgesi" almaktadırlar. Ayrıca Avrupa'da geçerliliği olan "Europass" belgesi de verilmektedir.
  • Okulumuz mezun öğrencileri; kendi alanında eğitimlerine devam etmek istemeleri halin de önlisans programlarında ek puan verilmektedir.
  • Okulumuz mezunları için okudukları alan/dala göre üniversitelerin lisans yıllık) bölümlerinde özel kontenjan hakkı(MTOK) bulunmaktadır.
  • Meslek Lisesi mezunları askerlik süresinin 3+3 yıl erteleyebilmektedir.
  • Meslek lisesinden mezun olunduğunda, eğitim görülen alanda, "Teknisyen" unvanı elde edlir.
  • Okulumuz 12. sınıf öğrencileri stajlarını yaparken, 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu gereği asgari ücretin %30'u kadar ücret almaktadırlar.
  • Okulumuz öğrencileri 9. sınıftan itibaren iş kazalarına göre sigortalanırlar. Okudukları sürece de bu sigortalılık durumu devam eder.

26-07-2022